Yhteystiedot/Contact us

Minna Mertakivi
Purolammentie 36
08500 LOHJA, FINLAND
gsm: +358 40 560 9674
email: minna(at)acterhalen.net

Uutiset

26.3.2019Kotisivujen alasajoLue lisää »12.2.2019Vauvauutisia/Puppy newsLue lisää »26.11.2016Y-pennut syntyivät/Y puppies was bornLue lisää »2.11.2016Vauvatoiveita/ Hope we have puppiesLue lisää »2.11.2016Kesä ja syksy 2016/Summer and autumn 2016Lue lisää »22.5.2016Näyttelykausi avattu/Show turne openedLue lisää »12.1.2016X-pennut syntyivät/X-litter bornLue lisää »18.12.2015Ihana jouluyllätys/Great christmasnewsLue lisää »11.8.2015W-pennut syntyivät 10.8.2015/W-litter born 10.8.2015Lue lisää »27.7.2015Vihdoinkin uutisia Acterhalenista/Finally news at ActerhalenLue lisää »

Uusimmat kuvat

riiviot_031
riiviot_028
riiviot_025
riiviot_021
riiviot_017
riiviot_012
riiviot_010
riiviot_005

Terveys /health

Virallisista terveystutkimuksista löydät tietoa Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmästä kunkin koiran kohdalta

Syringomyelia on sairaus, jossa selkäytimeen kehittyy onteloita, jotka voivat aiheuttaa erilaisia neurologisia oireita. Syringomyelian aiheuttaa yleensä takaraivonluun epämuodostuma nimeltään Chiarin malformaatio. Chiarin malformaatiossa takaraivonluu on epänormaalissa asennossa ja pikkuaivot siirtyvät paikaltaan alaspäin kohti foramen magnumia. Selkäydinkanavan alkuun kohdistuvan lisääntyneen paineen uskotaan aiheuttavan syringomyelian selkäytimessä.

 -          Acterhalen zwarte Jungle

-          Acterhalen Pioenroos

 

Sikaripunkki eli koiran demodikoosi on ihosairaus, jonka aiheuttaa koiran karvatupessa asuva pieni loinen, sikaripunkki. Koiralla tunnetaan useita erilaisia sikaripunkkeja, joista yleisin on Demodex canis. Sikaripunkkeja tavataan pieniä määriä jokaisella koiralla, ja normaalisti koiran oma immuniteetti pitää punkkikannan pienenä. Vasta lisääntyessään hallitsemattomasti punkit saavat aikaan demodikoosin.

-          Acterhalen Goudenregen

-          Acterhalen zwarte Jungle

 

Hilsepunkki eli kanikapi (Cheyletiella yasguri) on koiran ulkoloinen, joka käyttää ravinnokseen vaurioittamastaan ihon pintakerroksesta tihkuvaa kudosnestettä. Hilsepunkkia tavataan erityisesti pennuilta, koska aikuisille koirille kehittyy yleensä immuniteetti hilsepunkkia vastaan. Tartunnan saaneelta koiralta hilsepunkkeja löytyy erityisesti pään ja selän alueen iholta.

 -          T-pentue

-          Acterhalen Ivoren-Ivar

-          Acterhalen Hazelaar

-          Acterhalen zwarte Magriet

-          Acterhalen Lelje

-          Acterhalen Papaver

-          Acterhalen zwarte Q-Boom

 

Selkärangan mutka eli hemivertebra tarkoittaa, että nikaman oikea ja vasen puoli ovat luutuneet sikiöaikaisen kehityksen aikana vaillinaisesti, joten nikama on muodoltaan kolmiomainen tai perhosmainen sopusuhtaisen blokin sijaan. Pahimmissa tapauksissa nikama on niin pahasti epämuodostunut, että nikama puristaa koiran selkäydintä ja haittaa selkäytimen verenkiertoa. Vakavien nikamaepämuodostuminen oireet voivat vaihdella lievästä takapään heikkoudesta jopa koiran halvaantumiseen.

-          Acterhalen Anjer

-          Acterhalen Akkermunt

 

Kivesviat. Toinen tai molemmat kiveksistä ovat jääneet vatsaonteloon (kryptorkismi) tai nivuskanavaan (retentio testis). On myös olemassa harvinainen tila, jossa kives puuttuu kokonaan (monorkismi), koiralta voi myös puuttua molemmat kivekset (anorkidismi).

 -          Acterhalen Goudenregen

-          Acterhalen Ivoren-Ivar

-          Acterhalen zwarte Ruweberg

-          Acterhalen zwarte Tuinboom